20 stk forårsruller
Tilberedningstid
20 min.
Forberedelsestid
45 min.
Antal
20 forårsruller
20 forårsruller
Opskrift af Rose: Mød rose på Instagram
Ingredienser:
- 3 mellemstore gulerødder i stave (julienne)
- 250 g kinaradise i stave (julienne)
- 250 g bønnespirer
- 4 finthakkede hvidløgsfed
- 1 mellemstort løg i skiver
- 1 spsk. finthakket ingefær
- 4 shiitake-champignon i skiver
- 200 g blødgjorte vermicelli-nudler
- 3 spsk. sojasauce
- 3 spsk. østerssauce
- 1 spsk. mirin
- 1/2 tsk. peber – Salt
- 2 spsk. vegetabilsk olie
- 20 ark forårsrulle-dej
- Til forsegling af forårsrullerne:
Bland 1 spsk. majsstivelse og 1 spsk. varmt vand.
Sådan gør du:
Fyld:
- Hæld olie i en varm wok eller dyb pande og sauter løg, ingefær og hvidløg i 2 minutter.
- Tilføj gulerødder, kinaradise, mirin, salt og peber og sauter i 1 minut.
- Tilføj sojasauce og østersauce og sauter i yderligere 2 minutter.
- Sluk for varmen og tilføj bønnespirer og nudler. Bland ingredienserne grundigt. Det er vigtigt, at grøntsagerne stadig er sprøde. Smag til med salt og peber.
- Si væsken fra ved hjælp af et dørslag. Lad grøntsagerne køle af.
Wrapping:
- Læg et ark forårsrulle-dej på en flad, tør overflade som en ruder med det ene hjørne mod dig.
- Placer en spsk. fyld på dejen, horisontalt (cirka 5 cm x 1 cm) og så tæt på dig som muligt.
- Fold først hjørnet tættest på dig hen over fyldet. Tag godt fat og rul frem til midten af arket.
- Fold derefter venstre og højre hjørne ind mod midten.
- Smør tophjørnet med en smule majsstivelse og rul forårsrullen færdig. Stivelsen vil sikre, at rullen ikke åbner sig.
- Vend forårsrullen om og placer den på en tallerken. Færdiggør resten af rullerne.
- Dybsteg forårsrullerne ved 180°C til de er gyldenbrune.
- Server med sojasauce og sød chilisauce. Velbekomme.
Om forårsruller
Forårsruller er en lækker asiatisk-inspireret måltid og kan spises som forretter eller som en lille snack. Fyldet i forårsruller kan variere og man kan lave dem i form af vegetariske ellers også med kyllinge/okse/lamme-kød.