Denne opskrift på grillet kylling, kombinerer søde, salte og aromatiske smage til en enkel, men sofistikeret asiatisk-inspireret ret. Den friske ingefær giver den et lille kick, mens sesamfrø og honning hjælper med at bløde op. Efter et par timer i marinaden, sættes kyllingen på grillen i blot et par minutter.
Tilberedningstid
90 min.
90 min.
Forberedelsestid
10 min.
10 min.
Antal
3-4 personer
3-4 personer
Opskrift af Nathalia
Ingredienser: Det skal du bruge til at lave grillet kylling med sesam
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. sojasauce
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. honning
- 3-4 kyllingebryst
- Vegetabilsk olie
- Snittet purløg til pynt
Opskrift — Sådan laver du grillet kylling med sesam
Serveres ganske enkelt med grillede grøntsager og ris eller skåret i skiver over en skål med nudler og grøntsager i julienne smidt i lidt af marinaden.
Fremgangsmåde:
- Rist sesamfrøene på en pande på mellem varme, indtil de er lidt gyldne. Rør ofte.
- Bland sesamfrøene, ingefær, honning og sojasauce i en lille skål. Pisk til det er mixet godt sammen.
- Mariner kyllingen i blandingen, i mindst en time.
- Forvarm en pande på mellem varme og steg kyllingebrysterne i 8 minutter på hver side, eller indtil saften er klar.
- Lad kyllingen hvile i 5 minutter før servering. Pynt med sesamfrø og purløg hvis det ønskes.
Velbekomme!
Tips
Serveringstip: Du kan også bruge samme opskrift til okse-, svinekød og fisk.