Thai Red Curry er en krydret, krydret kokosnøddekarry smagt til med citrongræs, galangal og tørret rød chilipeber. Denne nemme opskrift på én pande kan laves med hjemmelavet eller købt karrypasta.

Tilberedningstid
35 min.
Forberedelsestid
10 min.
Antal
2 personer

Opskrift af Nathalia

Ingredienser: Det skal du bruge til at lave kylling i rød karry

  • 2 spsk. madlavningsolie
  • 450g kyllingebryst (skåret i tern)
  • 1,5 spsk. rød karry pasta
  • 2 dl vand
  • 4-5 spsk. kokoscreme
  • 3-4 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. limejuice
  • 1 rød peberfrugt (skåret i strimler)
  • 1 spsk. koriander (hakket)
  • Limebåde (valgfrit)

Opskrift — Sådan laver du kylling i rød karry

Fremgangsmåde:

  1. Varm en pande på middelvarme og tilsæt olien. Når olien er varm, steg kyllingen til den er blevet hvid. Tilsæt den røde karry pasta, rør så det bliver blandet godt sammen.
  2. Tilsæt vand, kokos creme, fiskesauce, sukker og limejuice. Skru ned for varmen og lad det simre til karrysaucen bliver tykkere.
  3. Tilsæt den røde peber og lad det simre I 1-2 minutter. Sluk for varmen. Pynt med korianderen og limebådene. Server med kogte ris.

Velbekomme!

Forskelle mellem rød karry, grøn karry og gul karry

Grøn karry bruger grøn chili, basilikum og koriander til at lave pastaen, som skaber den grønne nuance. Det er måske den mest populære karry i Thailand.
Rød karry bruger masser af rød chili, der giver den en smuk gullig rød farve. Rød karry har en tendens til at være mildere end grøn karry.
Gul karry har sin egen unikke smag og farve ved at bruge gurkemeje og andre krydderier i karrypastaen. Selvom den indeholder mindre chili, har den en kraftig smag fra krydderierne.

Skriv et svar