Boblete er en taiwansk drink, der hurtigt er blevet populær i verden. Denne te serveres ofte med aroma, mælk eller frisk frugt samt frugtsirup som sødemiddel.
Forberedelsestid
10 min.
Antal
2 personer
Opskrift af Danmad
Ingredienser: Det skal du bruge til at lave Boble te.
Til det mørkebrune sukker-sirup
- ½ kop brun sukker
- 1/3 kop vand til kogning
Topiako bobba perler
- ¾ kop Topiako perler
- 4 kopper vand
Du kan nu vælge imellem Matcha/Te-smag (valgfrit)
- 2 tsk. Matcha
- 2/3 kop varmt vand
Eller
- 1 stk. tebreve
- 2/3 kogt vand
Drikke samling
- 1,5 kop mælk (helst kold)
- Isterninger (valgfrit)
Opskrift — Sådan laver du Boble te.
Step 1: Til den mørkebrune sukkersirup skal det mørkebrune sukker røres rundt med vand indtil den koges. Der røres rundt indtil det mørkebrune sukker opløses og derefter sættes den til side.
Step 2: Til forberedelsen af Topiako bobba perler – Tilsæt Topiako bobba perler i vand og lad det koge, og vent på, at bobba perlerne flyder på overfladen. Når bobba perlerne begynder at flyde, skal du dække gryden og koge på medium varme i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad den sidde i varmt vand i 10 minutter. Hæld vand ud og hæld det mørkebrune sirup og lad det sidde i 10 minutter.
TRIN 3: Forbered enten Matcha eller te
- Matcha: I en lufttæt beholder kombineres varmt vand og matcha pulver – herefter rystes det kraftigt i 15 sekunder.
Eller
- Te: Tilsæt kogt vand og tebrev i en kop – lig den til side indtil den bliver kold.
TRIN 4: Opdel hver komponent i to kopper. Tilsæt i bunden af koppen Tapioka bobba perler med det mørkebrune sukker-sirup. Tilsæt isterninger, og hæld derefter mælk i. I toppen skal der derefter tilsættes matcha/te. Rør det sammen, før du drikker det J