Kinesiske dumplings med svinekød er en af de mest populære typer kinesiske dumplings. Fyldet til disse svinekød er en velsmagende blanding af bok choy eller napa kål, hakket svinekød og med et par enkle smagsingredienser for at skabe en smag, der konkurrerer med enhver frossen eller restaurant potstickers.

Tilberedningstid
60 min.
Forberedelsestid
20 min.
Antal
2 personer

Opskrift af Nathalia

Ingredienser: Det skal du bruge til at lave kinesiske dumplings med svinekød

  • 1 dl sojasauce
  • 1 spsk. riseddike (smagt til med salt og sukker)
  • 1 spsk. kål (snittet fint)
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. Sriracha
  • 450 g hakket svinekød
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 æg (pisket)
  • 2 spsk. purløg (skåret fint)
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1,5 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. frisk ingefær (hakket)
  • 50 Dumpling wrappers
  • 2,5 dl vegetabilsk olie (til stegning)
  • Vand

Opskrift — Sådan laver du kinesiske dumplings med svinekød

For at fejre det kinesiske nytår, hvorfor så ikke lave disse kinesiske kogte svine dumplings, fyldt med hakket svinekød, kål, ingefær og soy sojasauce. De er simple at lave og de skal kun koge i 6 minutter.

Fremgangsmåde:

  1. Bland 1 dl sojasauce med riseddike, 1 spsk. purløg, sesamfrø og 1 tsk. Sriracha i en lille skål. Sæt det til side
  2. Bland det hakkede svinekød, hvidløg, æg, 2 spsk. purløg, kål, sojasauce, sesamolie og ingefær i en stor skål indtil det er blandet sammen. Læg en dumpling wrapper på en let melet overflade og tag en spiseskefuld af fyldet og kom det i midten. Fugt kanten med lidt vand og krymp sammen til små læg for at forsegle dumplingen. Gentag med de resterende dumpling-indpakninger og fyld.
  3. Varm 1-2 spsk. vegetabilsk olie i en stor stegepande på middelvarme. Placer 8-10 dumplings og steg til gylden, ca. 2 minutter på hver side. Hæld 2 dl vand i. Dæk det til og lad det koge til dumplingerne er mør og svinekødet er gennemstegt, ca. 5 minutter. Gentag med de resterende dumplings. Server med sojasauce blandingen.

Velbekomme!

Tips

  • Dejen er ret våd, så drys noget mel på din bordplade så det ikke sidder fast, så meget som det er nødvendigt.
  • For meget fyld vil få dine dumplings til at revne, derfor skal du ikke bruge en for dyb spiseske. I stedet bør du jævne spiseskeen ud med fyld og tryk den, mens det er i skeen, så den er mere kompakt, når du folder dumplings.

Følgende varer indgår i opskriften

Chung Jung One Premium Sesame Oil – 300mL

97.95 kr.
9 Points
Læg i kurv

Cock Brand White Sesame Seed – 227g

26.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Eaglobe Sriracha Chili Sauce Extra Hot – 680mL

40.95 kr.
4 Points
Læg i kurv

Haday Classic Golden Label Light Soy Sauce – 500mL

32.95 kr.
3 Points
Læg i kurv

Happy Boy Wonton Pastry – 200g

24.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Happy Boy Wonton Pastry (Deep Fry) – 250g

24.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Kikkoman Soy Sauce – 1L

67.95 kr.
6 Points
Læg i kurv

Kung Fu Food Pork Slices – 400g

77.95 kr.
7 Points
Læg i kurv

Sanfeng Pure Sesame Oil – 227mL

41.95 kr.
4 Points
Læg i kurv

Sesame Oil – 270mL

29.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Sesamfrø – 150g

24.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Thai Dancer Rice Vinegar – 300mL

29.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Twin Dragon Superior Light Soy Sauce – 500mL

21.95 kr.
2 Points
Læg i kurv

Skriv et svar