Kinesiske dumplings med svinekød er en af de mest populære typer kinesiske dumplings. Fyldet til disse svinekød er en velsmagende blanding af bok choy eller napa kål, hakket svinekød og med et par enkle smagsingredienser for at skabe en smag, der konkurrerer med enhver frossen eller restaurant potstickers.

Tilberedningstid
60 min.
Forberedelsestid
20 min.
Antal
2 personer

Opskrift af Nathalia

Ingredienser: Det skal du bruge til at lave kinesiske dumplings med svinekød

  • 1 dl sojasauce
  • 1 spsk. riseddike (smagt til med salt og sukker)
  • 1 spsk. kål (snittet fint)
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. Sriracha
  • 450 g hakket svinekød
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 æg (pisket)
  • 2 spsk. purløg (skåret fint)
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1,5 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. frisk ingefær (hakket)
  • 50 Dumpling wrappers
  • 2,5 dl vegetabilsk olie (til stegning)
  • Vand

Opskrift — Sådan laver du kinesiske dumplings med svinekød

For at fejre det kinesiske nytår, hvorfor så ikke lave disse kinesiske kogte svine dumplings, fyldt med hakket svinekød, kål, ingefær og soy sojasauce. De er simple at lave og de skal kun koge i 6 minutter.

Fremgangsmåde:

  1. Bland 1 dl sojasauce med riseddike, 1 spsk. purløg, sesamfrø og 1 tsk. Sriracha i en lille skål. Sæt det til side
  2. Bland det hakkede svinekød, hvidløg, æg, 2 spsk. purløg, kål, sojasauce, sesamolie og ingefær i en stor skål indtil det er blandet sammen. Læg en dumpling wrapper på en let melet overflade og tag en spiseskefuld af fyldet og kom det i midten. Fugt kanten med lidt vand og krymp sammen til små læg for at forsegle dumplingen. Gentag med de resterende dumpling-indpakninger og fyld.
  3. Varm 1-2 spsk. vegetabilsk olie i en stor stegepande på middelvarme. Placer 8-10 dumplings og steg til gylden, ca. 2 minutter på hver side. Hæld 2 dl vand i. Dæk det til og lad det koge til dumplingerne er mør og svinekødet er gennemstegt, ca. 5 minutter. Gentag med de resterende dumplings. Server med sojasauce blandingen.

Velbekomme!

Tips

  • Dejen er ret våd, så drys noget mel på din bordplade så det ikke sidder fast, så meget som det er nødvendigt.
  • For meget fyld vil få dine dumplings til at revne, derfor skal du ikke bruge en for dyb spiseske. I stedet bør du jævne spiseskeen ud med fyld og tryk den, mens det er i skeen, så den er mere kompakt, når du folder dumplings.

Skriv et svar