Kylling i grøn karry er en af de mest velkendte retter i det thailandske køkken. Og med masser krydderier og en lækker smag, er den også ret nem at lave selv.
Tilberedningstid
15 min.
15 min.
Forberedelsestid
20 min.
20 min.
Antal
4 personer
4 personer
Opskrift af Rose: Mød rose på Instagram
Ingredienser: Det skal du bruge til at lave kylling i grøn karry
- 400 gram kyllingfilet skåret i skiver
- 600 ml kokosmælk
- 2 spsk vegetabilsk olie
- 1 rød chili skåret fint
- 1 spsk palmesukker
- 1 spsk fiskesauce
- 4 stykker kaffir lime blade
- 3 spsk grøn karry paste
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 stængler citrongræs, som er er trykket flad med en kniv
- Jasminris til servering
Opskrift — Sådan laver du kylling i grøn karry
Når først du har ingredienserne, er wokretten super simpel og hurtig at lave, ligesom mange andre thai retter.
Fremgangsmåde:
- Varm din wok op til højeste varme og tilføj den vegetabilske olie. Tilføj den grønne karry paste og lad den varme op i 2 minutter indtil du kan dufte aromaen fra pasten.
- Tilføj 250 ml af kokosmælken og rør rundt. Lad det reducere i et minut
- Tilføj kylling og hvidløg og vend det sammen indtil kyllingen er dækket af kokosmælk og grøn karry paste.
- Når kyllingen næsten er færdigtilberedt tilføj derefter citrongræs, kaffir lime blade og resten af kokosmælken og lad det simre ved medium varme i 5-7 minutter.
- Tilføj dine grøntsager
- Tilføj fiskesauce og palmesukker og lad det simre i 5 minutter mere og tilføj derefter chili
- Server med jasmin ris
Velbekomme!
Autentisk og nem grøn karry ret
Dette bud på en grøn karry ret er en autentisk og nem udgave. Den grønne karry er normalt mere stærk end den røde karry, men til gengæld er den også mere frisk og let. Det er et nemt bud på aftensmad, og du kan købe din paste her på siden. Server retten med jasminris og forkæl familien, kæresten eller venner med et hjemmelavet, velsmagende og nemt måltid.