Rispapir kaldes også friske forårsruller eller vietnamesiske forårsruller. Disse rispapirruller er ikke de samme, som
forårsrullerne du kender fra supermarkedets
fryseafdeling. De frosne forårsruller er friturestegte, mens rispapirruller er friske med papirtynd overflade.
Den papirtynde rispapir gør rullen gennemsigtig. Derfor vil du kunne se indholdet i rullen, som blandt andet er friske gulerødder, agurker og sprøde salatblade. En gennemført æstetisk madret, der kun overgåes af selve smagen på de lækre rispapirruller.
Du får her en udførlig opskrift og guide til at lave de perfekte rispapirruller – med tip til hvordan du ruller dem bedst, samt en anbefaling til den ideelle dyppelse: Hoisin-peanutsauce.
Som du kan se, er der mange forskellige ingredienser til denne ret. Men det må du ikke lade dig afskrække af. Slutresultatet er guddommeligt. Få evt. en til at hjælpe dig med at skære, så I hurtigt kan få de friske rispapirruller på bordet.
Er du vegetar kan du evt. bytte koteletter og rejer ud med tofu – ellers kan du også helt frit tilføje ekstra grøntsager, som du fx har liggende som rester i køleskabet.

Tilberedningstid
20 min.
Forberedelsestid
25 min.
Antal
3 personer

Opskrift af Rose: Mød rose på Instagram

Ingredienser: Det skal du bruge til at lave dine egne rispapirruller

  • 12 ark rispapir
  • 6 stk sprøde salatblade
  • 2 stk gulerødder skåret i tynde stave
  • 1/2 stk agurk skåret i tynde stave
  • 100 g kogte nudler
  • 12 stk kæmperejer
  • 1 bundt mynte
  • 100 g bønnespirer
  • 400 g koteletter
  • 1 stk løg halveret
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk peberkorn
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stk laurbærblade

Opskrift — Sådan laver du vietnamesiske rispapirruller

  1. Klargør rejerne. Vi anbefaler friske. Hvis du foretrækker frosne rejer, skal de optøes og dryppe af før brug. Klip ryggen op og fjern den sorte tarmstreng. Halvér rejerne på langs.
  2. Læg rejerne i en gryde med koldt vand og 1/4 teske salt. Vandet skal dække rejerne. Lad rejerne småsimre indtil de skifter farver til rød/orange. Sluk for varmen, tag rejerne op og put dem i en skål. Sæt til side.
  3. Put alle ingredienserne til koteletterne i en gryde med koldt vand og tænd for komfuret. Når vandet koger, skru ned for varmen og lad gryden simre i 20-30 minutter. Tag koteletter op og tør dem af. Skær kødet i tynde skiver.
  4. Gør klar til at samle forårsrullerne: Sørg for at du har alle ingredienserne klar på bordet, inden du begynder at rulle forårsrullerne. Lav én forårsrulle færdig før du begynder på den næste.
  5. Dyp et rispapir i varmt vand i cirka 30 sekunder.
  6. Læg rispapiret fladt ned på et skærebræt eller en tallerken. Vi anbefaler et stort skærebræt af træ.
  7. Put et salatblad, en gulerodsstav, en agurkestav, nogle bønnespirer, lidt nudler og et par mynteblade lige under midten af rispapiret. Brug hellere for lidt end for meget fyld. Så er forårsrullerne nemmere at rulle, og rispapiret går ikke i stykker.
  8. Placér to rejer med indersiden opad lige over grøntsagerne. Put et stykke kotelet på toppen af rejerne.
  9. Fold den nederste del af rispapiret hen over fyldet. Hold godt fast i fyld og rispapir imens du ruller begge dele væk fra dig selv. Fold siderne ind undervejs. Bliv ved med at rulle, indtil du har brugt al rispapiret. Klem let forårsrullen.
  10. Gentag punkt 5 til 9 indtil du ikke har mere fyld tilbage. Server med hjemmelavet hoisin-peanutsauce.

Hjemmelavet hoisin og peanutdip – dip til rispapirruller

Prøv denne hoisin og peanutdip som dip til dine rispapirruller. Den er nem at lave og virkelig smagfuld.

Til 3 personer. 

Ingredienser:

  • 120 ml hoisin-sauce
  • 120 ml jordnøddesmør (peanutbutter)
  • 1 spsk. sukker opløst i en smule varmt vand
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienserne i en gryde.
  2. Rør rundt og lad blandingen småsimre, indtil den koger ind til en sauce.
  3. Bliver saucen for tyk, kan du tilføje lidt mere vand – en teske ad gangen – indtil den får den ønskede konsistens.
  4. Pynt med hakkede peanuts og servér.

Hvad er rispapirruller?

Rispapirruller, der som sagt også kaldes friske forårsruller og vietnamesiske forårsruller, hedder på vietnamesisk Gỏi cuốn. Gỏi cuốn betyder “salatruller”, selvom de oftest også inkluderer svinekød og rejer. Kylling er også et særligt egnet protein til rispapirrullerne.

Du vil altid kunne kende forskel på rispapirruller og almindelige forårsruller på udseendet: Hvor almindelige forårsruller er gyldenbrune og uigennemsigtige, er rispapirruller klare og gennemsigtige.

Derfor er der også nogle asiatiske restauranter, der kalder de friske ruller for “krystalruller”.

Fyld til dine vietnamesiske forårsruller

Der er mange forskellige former for fyld til vietnamesiske forårsruller eller rispapirruller. Vi anbefaler, at du laver dem til en middag derhjemme og ruller dem med grøntsager og forskellige former for kød. Køb rispapiret her og tag ned i din lokale grønthandler og fyld en mulepose op med sprøde og lækre grøntsager.

Følgende varer indgår i opskriften

Chaokoh Coconut Milk – 1000mL

34.95 DKK
Læg i kurv

Hoisin Sauce – 710mL

38.95 DKK
Læg i kurv

Hvidløgspulver – 120g

24.95 DKK
Læg i kurv

PCD Brand Peanut Butter Sugar Free 100% – 500g

25.95 DKK
Læg i kurv

Twin Dragon Rice Paper Round – 340g

16.95 DKK
Læg i kurv

Wai Wai Rice Vermicelli – 400g

17.95 DKK

Skriv et svar