Få tips til hvordan du koger de perfekte sushi ris hver gang! Der kan være stor forskel i hvordan man koger forskellige former for ris, og sushi ris er ingen undtagelse.
Hvordan koger man så de perfekte sushi ris? Nedenfor har vi skrevet en nem og simpel opskrift på lækre sushi ris
Tilberedningstid
45 min.
Forberedelsestid
5 min.
Antal
4 personer
Ingredienser: Det skal du bruge for at lave sushi ris
- Sushi ris 300 g
- Vand 300 ml
- Eddike 4 spsk
- Sukker 2 spsk
- Salt 1 tsk
Opskrift - Sådan laver du sushi ris
- Kom risene i en skål, hvor du derefter fylder den med koldt vand. Vask risene blidt og kasser vandet ved hver vask. Dette skal gentages ca. 7 gange, eller indtil vandet er klart.
- Dæk risene med rent koldt vand og lad det stå i 30 min.
- Hæld risene i en gryde med tyk bund, og dæk gryden med et låg. Bring risene i kog over middelvarme.
- Lad vandet koge i 5 min.
- Skru herefter ned på det laveste blus, og lad risene simre i 10 min.
- Tag gryden af blusset, og lad det stå i yderlig 10 min. Løft ikke låget.
- Løft låget fra gryden og overfør risene til et stort fad. Fadet skal være stort nok til, at du kan fordele risene.
- Efter 10-15 min. vendes risene, så dens anden side også får mulighed for at dampe af.
- Når risene har stuetemperatur flyttes de til en skål og dæk risene med et rent, fugtigt klæde.
- Opskrift til riseddike: Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må endelig ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst i eddiken. Afkøl derefter riseddiken.
- Når riseddiken er kølet af, hældes den over risene.