Soba nudler

Soba nudler

Hvad er soba nudler?

Hvad er soba nudler lavet af? Soba nudler er en tynd, japansk nudeltype, som er lavet af boghvedemel og hvedemel. Brugen af boghvedemel er essentiel, fordi det giver soba nudler en cremet og nøddeagtig smag. Soba nudler er en autentisk og populær nudelvariant i Japan. 

Er soba nudler sunde?

Soba nudler er generelt sunde og fungerer som en kalorielet erstatning til fx pasta. Der er ca. mellem 100 og 200 kalorier i soba nudler per 100 gram. Desuden er soba nudler lavet på boghvedemel, som er glutenfrit, hvilket er forbundet med et godt helbred, stabilt blodsukker og antiinflammatorisk kost.  

Er soba nudler vegetariske?

Soba nudler er vegetarisk og vegansk i sig selv, da det udelukkende er lavet på boghvedemel, hvedemel og vand. I soba kop nudler kan suppen dog indeholde smag af fisk, kylling eller andre animalske produkter. 

Hvordan laver jeg soba nudler fra bunden?

Soba nudler kan laves fra bunden på cirka 20 minutter. Dog er tilberedning af soba nudler en meget kompliceret praksis, som tager mange års øvelse at mestre. Japanske kokke bruger op til 10 år på at blive “soba masters”. 

Hvad skal jeg blande med soba nudler?

Retter du kan lave med soba nudler: Du kan lave soba nudler med kylling som fx Yakisoba Chicken wok style med soba nudler, kylling, tangy sauce og grøntsager. Du kan også lave soba nudler til nudelsalat med ingredienser som avocado, sesamfrø og edamamebønner. 

Hvad er forskellen på soba nudler og ramen?

Den største forskel mellem soba nudler og ramen nudler er deres smag. Soba nudler er lavet på boghvedemel, som giver dem en robust og nøddeagtig smag, hvorimod Ramen er lavet på hvedemel, salt og forskellige grøntsagsolier. Soba nudler er mere udbredt i form af kop nudler som fx Nissin kop nudler, og Ramen er ekstremt populært verden over som en suppe med grøntsager og æg.